A gyümölcs sorbet friss, jeges-gyümölcsös finomság, amit kis mennyiségben ehetünk a főfogások közt, vagy éppen a nap közepén. Mivel nincs benne se tej, se tojás, és készülhet cukor nélkül is (bár ekkor a szirup-alap nem lesz olyan sűrű), kalóriaszegény, karcsúsító csemege.
Fontos
A jeges finomságokból egyszerre keveset együnk. Elég egy kis-közepes adag, mivel a hideg étel lehűti a test közepét (gyomor) holott ezt a részt a hagyományos kínai gyógyászat szerint folyamatosan melegen kell tartani, mert - képletesen - ott lobog az egész szervezetet működtető energia- és hőközpont. Keveset, mértékletesen viszont szabad, és akkor az legyen valami különleges, jóízű, minőségi fagyi, házi desszert, mint ez az egyszerű sorbet.
{Akinek nincs ideje kavargatni, botmixerrel, fagyasztott gyümölcsből 5 perc alatt varázsolhat házi fagyit, ezen recept szerint.}
Recept
Kell hozzá
500 g friss vagy fagyasztott málna
150-200 g cukor, vagy ennek megfelelő stevia, vagy méz
3/4 csésze víz
1/2 citrom (vagy lime) kifacsart leve, esetleg lereszelt héja.
Így készül
Főzzünk szirupot a cukor-citromlé-víz keverékéből.
Adjuk hozzá az összeturmixolt, átszűrt málnát, rakjuk fagyigépbe, ha nincs ilyenünk, akkor a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át.
Forrás: eatwell
Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is. Kedveld a Feng shui trend blogot a facebookon, ITT . Szép napot!